3 vrije plekken bij Close Harmony koor Upstairs!

Open repetitie voor alten, sopranen en bassen

Zing je graag en vind je het leuk om dat in een koor te doen? Zing je de alt, sopraan of bas? En heb je wel tijd om 1x per week te repeteren, maar af en toe een kleine uitvoering en eens per twee jaar een concert is prima genoeg? Kom dan naar de open repetitie van Close Harmony koor Upstairs op maandag 30 september 2019. 

We hebben namelijk 3 vrije plekken! Er is plaats voor een alt, een hoge sopraan en een lage bas.

Africa van Toto, Laat me van Ramses Shaffy, You’ve got a Friend, The Prayer, maar ook Viva la vida van Coldplay, Bohemian Rhapsody van Queen, Dochters van Marco Borsato en Oh Happy Day: Upstairs heeft een heel gevarieerd repertoire. En de bijna 30 leden zingen met veel enthousiasme onder de bezielende leiding van dirigent Han-Louis Meijer. 

Kom eens vrijblijvend luisteren, kijken en sfeer proeven op maandag 30 septemberin de 

Wilhelminakapel, Wilhelminaweg 7 in Maarssen. Inloop met koffie en thee van 20.00 – 20.15 uur.

Ben je na jouw bezoek enthousiast geworden, dan is het vervolg dat je 3 keer mee kan doen aan een gewone repetitie. Dan kun je zelf bepalen of het echt wat voor je is. Ook wij kunnen op die manier bepalen of jouw stem er goed bij past. Vanwege de gewenste totaalklank van het koor kan de dirigent zo nodig een stemtest doen.

Geef je op via: info@upstairsmaarssen.nl

Geplande optredens seizoen 2019-2020

In september 2019 gaan we met veel enthousiasme weer van start. Voor het nieuwe seizoen zijn een aantal optredens gepland:

  • 13 oktober meewerken aan kerkdienst in Antonius ziekenhuis Leidsche Rijn
  • 11 november verpleeghuis IJsselstein
  • 25 december ochtenddienst 1e Kerstdag in kerkcentrum Open Hof

Upstairs in concert ‘Viva la Vida’

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 april aanstaande geeft Close-Harmony koor Upstairs een concert. Het thema is dit keer ‘Viva la Vida’: vier het leven!

Het repertoire voor deze avond is zeer afwisselend: van jazz- en poparrangementen tot negrospirituals, gospels en Nederlandstalige nummers.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door ons vaste combo bestaande uit Peter de Vries (piano), Arie Schilling (basgitaar) en Vincent Kroon (drums). Het koor staat onder de bezielende leiding van Han Louis Meijer

Het gastoptreden wordt dit keer verzorgd door Sjoerd Raaymakers (Sured), de beste singer-songwriter van 2016 van Utrecht, geprezen om zijn gitaar- en entertainment skills en zijn karakteristieke, hese stemgeluid.

Kaarten à €12,50 (tot 12 jaar €7,50) zijn verkrijgbaar bij de leden van Upstairs of bij Henk de Vries, tel 06 515 76 180 of hdv2@icloud.com. Bij de prijs is 1 consumptie inbegrepen. Het kaartje kan behouden worden bij binnenkomst en in de pauze worden ingewisseld voor koffie of thee.

Het concert vindt plaats in de Cultuur Campus (Amadeus Lyceum), Burchtpoort 5 in Vleuten. Aanvang concert: 20.15 uur (zaal open 19:45 uur).

Vanaf 22 januari jl. zijn het winkelcentrum, het Amadeus Lyceum en de sporthal met de auto niet meer via de Utrechtse Heuvelrug te bereiken, maar via de Landschapsbaan. Voor een route beschrijving klik hier.

U bent van harte uitgenodigd!

 

 

Kerstnachtdienst 2017, Dorpskerk, Maarssen.

Tijdens de kerstnacht 2017 werkten we mee aan de dienst in de Dorpskerk in Maarssen. De dienst was georganiseerd door de Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk. Peter de Vries begeleide de dienst op de piano. Een Kerstkwartet met jonge muzikale talenten begeleidde de samenzang van bekende kerstliederen en speelde een aantal solostukken. Het Kerstkwartet bestond uit Daan Borman op cello, Emiel de Jongh Swemer op altviool, Juliette Stolze op dwarsfluit en Anne Uildriks op hobo.

In een overvolle Dorpskerk mochten we een aantal van onze bekendste kerstliederen ten gehore brengen: Cool Night Quiet Night, Mary did you know?, The Lords Prayer en Christmas Lullaby. Onze dirigent Han Louis Meijer dirigeerde ons zoals altijd vol passie.

Hieronder de opname van  het optreden (alleen Mary did you know ontbreekt vanwege technische problemen bij het opnemen).

Fulco’s Vocaal Festival Ijsselstein

Zo’n 50 koren werkte op zaterdag 20 mei 2017 mee aan het Fulco’s Vocaal Festival in IJsselstein. Volgens een strak roulatieschema konden de koren op 10 locaties in het prachtige hart van de stad hun muzikale kunsten vertonen. Ustairs beet om half elf de spits af in Cafe De Stee waar de eerste luisteraars zich hadden verzameld. Het tweede optreden vond plaats in een zeer goed gevulde zaal in Bar Brasserie Joris. Tussendoor genoten de koorleden van de optredens van de andere koren en de terrassen in de zon. Al met al een geslaagde, gezellige en muzikale dag!

Upstairs werkt mee aan toneelvoorstelling “As I left my Father’s House”

Op 19 februari hebben we meegewerkt aan de uitvoering van de indrukwekkende voorstelling in het teken van verbinding en ontmoeting ‘As I left my Father’s House’ in Kerkcentrum ‘De Ark’ in Maarssenbroek door de groep New Dutch Connections.        Hierbij enkele foto’s (Gemaakt door Jan Willem Verwaaijen):

Dit stuk wordt ook gespeeld op 19 april in Theater ‘4-en-1’ (De aula van het Broklede College) te Breukelen. Hieraan zullen wij ook weer onze medewerking verlenen.

Open repetitie: you are Needed!


Ben je tussen de 15 en 35 jaar en wil je eigenlijk al heel lang lid worden van een koor, maar heb je de stap nog steeds niet gezet? Bedenk dan: YOU ARE NEEDED!

Kom langs op de open repetitie van Jongerenkoor Needed op 30 maart en ontdek zelf of Needed iets voor je is. We geven je vast een paar redenen: we zijn een klein, maar fijn christelijk koor en zingen gospels, ballads en jazzy nummers.

We staan onder leiding van een hele enthousiaste dirigent, Rob van Dijk (altijd lachen met die man), die ook nog eens geweldig piano speelt. We hebben veel verrassende optredens zoals in het Concertgebouw, een kerstconcert met Remco Harms (je weet wel, van LA the Voices), en een geweldig concert met het Poolse jeugdorkest The Young Krakow Philharmonic.

Daarnaast zingen we natuurlijk graag in (jeugd)kerkdiensten. Zangplezier staat altijd voorop! Helaas moesten wij afgelopen seizoen afscheid nemen van een aantal leden. Daarom zijn we voornamelijk op zoek naar bassen en tenoren, maar alten en sopranen zijn zeker ook van harte welkom. We zien je graag, héél graag!

Donderdag 30 maart– Hofzolder, Kerkcentrum Open Hof, Kerkweg 60 Maarssen – 19.30 – 21.30 uur, meer info: www.needed.nl, Margot de Vries 06-26734625.

Indrukwekkende voorstelling in het teken van verbinding en ontmoeting

Zo omschrijft RTV Stichtse Vecht het toneelstuk As I left my fathers house waaraan ons koor mocht meewerken. Indrukwekkend was het zeker, veel koorleden vonden het best moeilijk om zich voor even los te maken van hetgeen er voor hun ogen afspeelde om onze liederen te zingen….

Wie As I Left My Father’s House in ‘De Ark’ heeft gemist: 19 april wordt de voorstelling in de Pauluskerk, Straatweg 37 te Breukelen gespeeld. De zaal is dan vanaf 19:00 uur open. Alhoewel de toegang gratis is, is het echter wel nodig om kaartjes te reserveren via: gideonsbendemaarssen@gmail.com.

Ook aan deze voorstelling zullen wij onze medewerking verlenen.

 

Open repetitie voor bassen en tenoren

Je bent een man, 40-plus en denkt er al een tijdje aan om – weer- bij een koor te gaan zingen. Een gezellig koor want het is leuk om te zingen, maar lachen hoort er ook bij. En ja, je hebt tijd om op maandagavond te repeteren in Maarssen met nog 30 zangers onder leiding van dirigent Han-Louis Meijer. Een medewerking is leuk, maar hoeft niet elke maand. En één keer in de twee jaar een concert is prima genoeg.

Herkenbaar? Kom dan naar één van de open repetities van Close Harmony koor Upstairs op maandag 6 en 13 februari. We hebben namelijk nog wat stoelen voor tenoren en bassen – liefst met ervaring – vrij!

Africa van Toto zit er goed in, Daddy sang bass en Michelle van Paul McCartney en John Lennon ook. We zingen graag een Burt Bacharach-nummer en zijn nu bezig met het instuderen van Viva la Vida en Fix you van Coldplay. Bij Upstairs is er ook ruimte voor een gospel, en zingen we einde van het jaar in de Kerstnachtdienst in Maarssen. Veel variatie in het repertoire dus, en daarom ook zo leuk! We hebben een stoel voor je gereserveerd op maandag 6 en/of 13 februari, ontvangst 20:00 uur (aanvang repetitie 20:15) in de Wilhelminakapel, Wilhelminaweg 7  in Maarssen (de Wilhelminaweg is het verlengde van de Schippersgracht langs/ achter kasteel Bolenstein)

We zien je graag, welkom!

Voor meer info: Henk de Vries, tel. 0346-555540, hdv@planet.nl www.upstairsmaarssen.nl

 

Mini-concert Upstairs bij Gewoon Gezellig!

Na het succes van vorig jaar, zal Upstairs dit jaar opnieuw een mini-concert verzorgen tijdens de Gewoon Gezellig middag georganiseerd door de wijkgemeente Ontmoetingskerk op zondag 6 maart, in Kerkcentrum Open Hof, Kerkweg 60, Maarssen.

Upstairs zingt een aantal gevarieerde liederen en zal weer afsluiten met diverse bekende Nederlandse meezingers. Onze dirigent Han Louis Meyer zal een prachtig stuk op de piano ten gehoren brengen.

De middag is met name bedoeld voor senioren maar iedereen is uitgenodigd; komt u ook? U bent van harte welkom (ongeacht leeftijd) op zondagmiddag 6 maart om 14:30 uur in de Open Hof. De koffie en thee staan klaar!

Heeft u vragen of wilt u gebruik maken van vervoer, dan kunt u bellen met Anne de Vries tel. 569 175 of mailen naar anne@devriesmaarssen.nl